English

Switch to English

Gyógyszeralapanyagok és Galenikumok


Az előzőekben megismerhettük az illóolajokat, és különböző gyógyhatásaikat. Ezek megfelelő tisztaságú formáit természetesen a gyógyszeripar is felhasználja. Cégünk európai színvonalú, és felszereltségű raktárába minősített beszállítóktól, a világ számos országából érkeznek az Európai Gyógyszerkönyv (Ph. Eur. H.) minőségi előírásainak megfelelő alapanyagok, közöttük természetesen az illóolajok is, továbbá egyéb növényi eredetű gyógyszeranyag, mint pl. a ricinus olaj, vagy a mentol kristály.

Beérkezés után az előírások szerint szükséges vizsgálati mintákat szakképzett munkatársaink veszik a legkorszerűbb eszközökkel, a hatályos Európai Gyógyszerkönyv szabályai szerint, GMP körülmények között. Vizsgálatukat a hatósági jogkörrel rendelkező Gyógynövény Kutató Intézet akkreditált laboratóriuma végzi, majd a kiadott minőségi tanúsítványok és forgalombahozatali engedélyek alapján cégünk minőségbiztosító gyógyszerésze adja meg a végső engedélyt a termékek felszabadítására.

A Pomodor Kft. palettáján a gyógyszeranyagok mellett természetesen a magyar gyógyszerpiaci igényeknek megfelelően galenusi készítmények is megtalálhatók, melyek a hazai- és európai gyógyszerkönyv receptúrái alapján, szigorúan ellenőrzött alapanyagokból, GMP körülmények között készülnek a velünk szerződésben álló, minősített galenusi üzemekben. Kivonataink időszakos ellenőrzésének nagy figyelmet szentelünk, különös tekintettel az erős hatású tinktúrákra, melyek hatóanyagtartalmát évenként bevizsgáltatjuk. A beérkező késztermékeket ez esetben is, a gyártó által kibocsátott minőségi bizonyítványok alapján minőségbiztosító gyógyszerészünk helyezi forgalomba.

A Pomodor Kft. dokumentációja ISO-9002 rendszer szerint, korszerű számítógépes rendszerben zajlik. Raktárnyilvántartásunk napra kész, a legmesszebb menőkig alkalmas a gyógyszeranyagok minden adatának és raktáron belüli mozgásának nyomon követésére, valamint a beszállítók és a vásárlók pontos regisztrálására.

Kereskedelmi partnereink között a kisebb gyógyszerelosztóktól a hazai vezető nagykereskedőkig – melyek legfőbb vásárlóink is egyben – a magyar magisztrális gyógyszerpiac, gyógyszergyártók legtöbb szereplője megtalálható. Emellett azok a nagy kozmetikai, és gyógytermékgyártó cégek is fontos vásárlóink, akik igényesek készítményeik gyártásánál a kifogástalan alapanyagok megválasztására és igénybe veszik a Pomodor Kft. európai minőségű gyógyszeralapanyag-kínálatát.

Célunk a gyártott galenusi készítmények, és forgalmazott gyógyszeralapanyagok körének bővítése, a teljes hazai termékpaletta forgalmazása. Mindennek alapvető, és cégünk vezetése által állandó feladatként szem előtt tartott feltétele a kiváló szakmai színvonalú, rendszeresen továbbképzett munkaerő biztosítása, mellyel reményeink szerint a jövőben az Ön igényeit is kielégíthetjük.