English

Switch to English

Fűszerek

Kombi fűszerkeverékek

Ha az adott termék a fűszer és fűszerkivonat mellett tartalmaz foszfátkészítményeket, antioxidánsokat és ízfokozókat is, akkor azt kombi (kombinált) fűszerkeverékeknek hívjuk. A termékek aromazáró csomagolásban kerülnek forgalomba.

  • Kombi fűszerkeverékek vörösárukhoz és felvágottakhoz
  • Különböző ízekben – alapanyagtól és elérni kívánt minőségtől függően – kínálunk sertés-, marha-, csirke- és pulykahús alapú párizsikhoz, virslikhez, krinolinokhoz, valamint felvágottakhoz (Zala, Olasz, Turista stb.) fűszerkeverékeket.

  • Kombi fűszerkeverékek szárazárukhoz
  • Nagy választékban kínáljuk a magyaros jellegű termékhez illő fűszerkeverékeket, mint pl. parasztkolbász, lángolt kolbász, csemege szalámik, paprikás szalámik.

  • Kombi fűszerkeverékek füstölt-főtt kolbász termékekhez
  • A debreceni-, cserkész-, farmer kolbász fűszerkeverékeken túl termékfejlesztésben is állunk a vevők rendelkezésére.

  • Kombi fűszerkeverékek májas termékekhez
  • Ajánlatunkban nemcsak konzerv, hanem bélbe töltött májas termékekhez is ajánlunk Különböző ízesítésű fűszerkeverékeket (majoránnás, vöröshagymás, delikátesz). A késztermékeket kívánság szerint kenhető vagy vágható állományúra készítjük hideg vagy meleg technológiával.

Fűszerkivonatok és Aromák

A húsipari fűszerezésben a fűszerkivonatok és aromák alkalmazása egyre nagyobb teret nyer.
A kivonatok felhasználásának előnyei:

  • Felhasználásuk olcsóbb terméket eredményez, mint természetes fűszerekkel előállítva, vagyis gazdaságosabbak.
  • A kivonatok tökéletes mikrobiológiai állapottal rendelkeznek, szemben a természetes fűszerekkel, melyek a legveszélyesebb forrásai a termékek elfertőződésének.
  • A fűszerekből kivont hatóanyagok nagyobb variációs lehetőségeket kínálnak, mint a természetes fűszerek, vagyis tökéletesebben eleget lehet tenni a vevő kívánságának.

Alapvető aromák: marha, sertés, csirke, sonka, szalonna, füst, fokhagyma (friss és sült), vöröshagyma (friss és sült), feketebors, szerecsendió, koriander.

Alapfűszerek

Nagy választékban kínáljuk a hús- és konzerviparban legszélesebb körben használt alapfűszereket őrölt és egész formában: feketebors, fehérbors, szerecsendió, koriander, kömény, majoránna, szegfűbors, gyömbér.
Kínálatunkban megtalálhatók a különböző szárított zöldségek is: pritamin paprika, vöröshagyma szeletek, vöröshagymapor, fokhagymapor, petrezselyemlevél.

Fűszeres Páckeverékek Marinált Húsokhoz

  1. “Hortobágyi” magyaros fűszerkeverék
    jellemző fűszerek: fokhagyma, vöröshagyma, paprika, bors
  2. “Velencei” olaszos fűszerkeverék
    jellemző fűszerek: oregano, bazsalikom, rozmaring, zsálya, vöröshagyma, bors
  3. “Gyros” görögös fűszerkeverék
    jellemző fűszerek: oregano, vöröshagyma, paprika, bors, rozmaring, kömény
  4. “Azték” chilis fűszerkeverék
    jellemző fűszerek: chili paprika, cayenne bors, fokhagyma
  5. “Pagoda” kínai fűszerkeverék
    jellemző fűszerek: curry, paprika, bors, gyömbér

Termékeinket több formában kínáljuk
Adagolás:
Vizes emulziós alapú: 7-8%
Olajos alapú: 6-8%
Szorható, száraz: 1,5-3%
Por alakú, emulgátort tartalmazó: Emulzióból 7-8%

Csomagolás: műanyag kannákban, polietilén tasakkal kibélelve műanyag kannákban, polietilén tasakkal kibélelve triplex tasakokban lezárva, triplex tasakokban lezárva

Felhasználási javaslat:

  • Vizes emulziós alapú: az előre elkészített vizes-olajos emulziót bemártással vagy rövid tumblerezéssel visszük a kiválasztott húsok felületére.
  • Olajos alapú: az előre elkészített olajos fűszerkeveréket bemártással vagy rövid tumblerezéssel visszük a kiválasztott húsok felületére.
  • Szórható, száraz: az előre elkészített fűszerkeveréket a termékre szórva vagy rövid tumblerezéssel visszük a kiválasztott húsok felületére
  • Por alakú, száraz (emulgátort tartalmazó): az előre elkészített keverékből keverőgép segítségével, víz és olaj hozzáadásával emulziót képzünk, amit bemártással vagy tumbler segítségével viszünk a kiválasztott húsok felszínére.

Összetétel:
Víz 54%
Olaj 20%
Fűszerkeverék 26%

Minőségmegőrzési Idők

  • Vizes emulziós alapú: 1 hét
  • Olajos alapú: 1 hónap
  • Szórható, száraz: 6 hónap
  • Por alakú, száraz (emulgátort tartalmazó): 6 hónap

A vevők kívánságának megfelelően olyan pácanyagokat is kínálunk a marinált termékeinkhez, melyet többtűs pácolóval juttathatók a húsok belsejébe, növelik a kihozatalt és porhanyósítják a készterméket. A késztermékek élvezeti értékét (porhanyósságát) növényi alapanyagok hozzáadásával fokozni is tudjuk, így a vevő minden szempontból meg lesz elégedve az így elkészített késztermékekkel.